امروزه اضافه وزن، یکی از مشکلاتی ست که تقریبا نیمی از جامعه با آن دست و پنجه نرم می کنند. چاقی یا اضافه وزن جدا از بی تحرکی و کاهش فعالیت های فردی، سلامتی جسمی و روحی شخص را به خطر می اندازد.
بنابراین بهتر است که سریع تر، شخص در پی کاهش وزن باشد تا سلامت جسمی و روحی خود را حفظ بنماید. امروزه عمل های جراحی بسیاری برای رفع چاقی وجود دارد که در صورتی که فرد موفق به کاهش وزن با ورزش و رژیم نشود، از این روش های لاغری استفاده می کند.
انواع این عمل های جراحی عبارتند از: مینی بای پس معده، بای پس معده، اسلیو معده، لیپوساکشن و پیکر تراشی، بالن معده و غیره. یکی از این عمل های جراحی لاغری که بسیار تاثیرگذار است و توسط یک پزشک جراح ایرانی ابداع و در دنیا ترویج داده شده، عمل جراحی پلیسه معده است.
مهم ترین عناوین مقاله:
Toggleاین جراحی به شیوه لاپاراسکوپی انجام می گردد و جز جراحی های باز محسوب نمی شود. به این روش که در ابتدا 4 برش روی شکم فرد ایجاد می شود و تجهیزات لازم عمل به همراه یک دوربین وارد برش شکم فرد شده و پس از دسترسی به معده، تمامی عصب ها و عروق قسمتی از معده که می بایست تا بخورد را جدا کرده و پس از آن، ناحیه ای که به آن خم بزرگ معده می گویند را به داخل تا زده و توسط بخیه های متصل، دوخته می شود.
با این کار، حجم معده تا 70% کاهش می یابد و بین 40 تا 70 % اضافه وزن فرد در طول یک سال اول بعد از عمل کاهش می یابد. با اینکه حجم معده به 10 گرم ظرفیت کاهش پیدا می کند، اما فرد دچار مشکل کمبود ویتامین و آنزیم ها نمی شود.
این روش لاغری یکی از ارزان ترین روش های جراحی است. زیرا یک عمل قابل بازگشت محسوب می شود و داخل معده به وسیله خودش پر شده و مثل عمل جراحی اسلیو، حجم خود را از دست می دهد. انجام این عمل جراحی، حدود 40 الی 120 دقیقه زمان می برد.
ابتدا بیمار باید یک جراح متخصص در زمینه جراحی های لاغری که معتبر باشد را انتخاب کند و برای مشاوره نزد او مراجعه کند. در جلسه مشاوره، شرایط جسمی فرد با توجه بهBMI و آزمایشاتی که انجام شده مورد بررسی قرار می گیرد.
با نگاهی به اطلاعات موجود، بهترین عمل که مناسب شرایط فرد باشد، انتخاب می گردد و اگر عمل جراحی پلیسه معده توسط پزشک جراح انتخاب شد، می بایست همه توصیه های لازم برای عمل و همچنین مراقبت های قبل و بعد عمل جراحی را برای بیمار توضیح داده و او را از مزایا و معایب این روش آگاه کند.
بیمارانی که عمل پلیسه معده انجام می دهند، می باید تا چهارده روز برنامه غذایی آن ها از مایعات باشد و پس از آن، مواد غذایی جامد را به مرور وارد برنامه غذایی خود کنند. مصرف مواد غذایی پس از چهارده روز می بایست در وعده های کوچک تنظیم شده و در کنار غذا، هرگز از مایعات مصرف نشود.
مواد غذایی پروتئینی مانند گوشت و لبنیات به میزان کافی در برنامه غذایی وجود داشته باشد. بهترین رژیم غذایی را پزشک مشخص می کند، در نتیجه پیروی از رژیم لاغری، برای کسانی که جراحی انجام داده اند، مناسب نمی باشد. تا چهارده روز بعد از جراحی، از استعمال دخانیات پرهیز کنید. فراموش نکنید مسکن و ویتامین هایی که پزشک تجویز کرده، به صورت مداوم مصرف کنید.
رژیم غذایی جدا از این که به افزایش تاثیرات جراحی پلیسه معده کمک ویژه ای می کند، پروسه بهبود فرد تحت عمل قرار گرفته را سریع تر می کند و این یکی از نکات مهم پس از عمل جراحی است.
رژیم افراد عمل شده به این صورت است که در دو هفته اول می بایست از مایعات و نوشیدنی هایی مانند آب، آب میوه و غیره استفاده نمایند. در دو هفته دوم، از مواد غذایی مثل پوره یا سوپ های سبک و ساده استفاده کنند و هرگز به یک باره مصرف غذاهای سنگین را شروع نکنند.
در دو هفته سوم، توصیه می شود سوپ هایی با مواد بیشتر مصرف شود. پس از این می توان به تدریج، طبق برنامه غذایی که پزشک متخصص و جراح آن را ارائه می کند، مصرف غذاهای عادی را به آرامی و در وعده های کوچک شروع کرد.
پس از گذشت یک ماه از عمل پلیسه معده، می توان از فعالیت های ورزشی سبک شروع کرد و به تدریج و مرور زمان به فعالیت های ورزشی سنگین تر پرداخت تا به موثر بودن جراحی انجام شده کمک کرد و اضافه وزن را در سریع ترین زمان کاهش داد و به تناسب اندام رسید.
عمل پلیسه معده مناسب افرادی است که شاخص توده بدنی آن ها بین 35 تا 40 قرار دارد. برای افرادی که چاقی مفرط دارند، این عمل توصیه نمی گردد، اما برای افرادی که در معرض بیماری های مربوط به چاقی هستند، بسیار توصیه می شود.
برای بانوانی که قصد بارداری در آینده را دارند نیز بلامانع است، زیرا می توانند پیش از بارداری، با جراحی بخیه ها را باز کرده و معده را به حالت قبلی برگردانند.
در این شیوه؛ چون اشتها حذف نمی گردد، شخصی که تصمیم به انجام این عمل جراحی دارد، می بایست اراده قوی برای تغییر لایف استایل خود داشته باشد. در غیر این صورت، فرد باز هم تمایل به خوردن دارد. اما چون حجم معده او کوچک شده است، دچار حالات عصبی خواهد شد و بر وضعیت روحی فرد موثر خواهد بود.
عمل پلیسه معده سبب رفع بیماری های مربوط به چاقی و اضافه وزن مانند بیماری های قلبی و سکته، دیابت نوع دوم، فشار خون بالا، مشکلات تنفسی، کبد چرب، آپنه خواب خواهد شد.علاوه بر سلامت جسمی، بر سلامت روانی شما نیز موثر خواهد بود.