امروزه با افزایش روز افزون چاقی و اضافه وزن روش های مختلفی برای لاغر شدن ابداع شده اند که هر کدام از آن ها معایب و مزایای خاص خود را داراست. از انواع رژیم های غذایی گرقته تا جراحی های لاغری. عمل باندینگ معده یکی از عمل هایی است که برای کاهش وزن افراد مبتلا به چاقی مفرط مورد استفاده قرار می گیرد.
در این مطلب قصد داریم صفر تا صد این عمل را مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر دوست دارید در مورد آن بیشر بدانید همراه ما باشید.
مهم ترین عناوین مقاله:
Toggleعمل جراحی باندینگ نوعی عمل لاغری است که طی آن جراح لاپاراسکوپ با قرار دادن یک نوار سیلیکونی قابل تنظیم در قسمت فوقانی معده موجب کاهش حجم آن می شود و تنها بخش کوچکی از معده با دهانه باریک که در سمت پایین قرار دارد باقی می ماند و یک پورت دسترسی متصل به بند در زیر پوست قرار می گیرد.
این نوار یا حلقه باعث می شود غذا مدت طولانی تری در معده باقی مانده و فرد دیرتر احساس گرسنگی کند. بعد از عمل باندینگ تغییری در نحوه هضم غذا به وجود نمی آید و تنها غذای مصرفی فرد کاهش می یابد.
عمل لاغری باندینگ علاوه بر کاهش وزن، مزایای بسیاری برای سلامتی دارد که در ادامه برخی از آن ها را شرح می دهیم:
بر اساس تحقیقات عمل لاغری باندیدنگ بر روی بهبود دیابت نوع دو بسیار موثر است و به بیماران مبتلا به آن این اجازه را می دهد که حداقل تا سه سال بعد از عمل از مصرف انسولین و دیگر داروهای مربوط به دیابت دور باشند.
بسیاری از افرادی که به چاقی مبتلا هستند، از این مشکل خود رنج برده و از اعتماد بنفس کافی برخوردار نیستند. این افراد معمولاً در جمع ها حضور پیدا نمی کنند و از انجام فعالیت های گروهی دوری می کنند. در نهایت به انزوای اجتماعی و افسردگی دچار می شوند. طبق تحقیقات کاهش وزن ناشی از عمل باندینگ تا 33 درصد به تسکین افسردگی افراد مبتلا به چاقی مفرط کمک می کند.
با انجام عمل باندینگ می توان خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و بیماری های محیطی قلب را کاهش داد. علاوه بر این عمل مورد نظر به جلوگیری از مرگ ناگهانی مرتبط با فشار خون و کلسترول بالا کمک می کند.
اضافه وزن فشار زیادی به مفاصل وارد می کند و منجر به درد مزمن و آسیب می شود. کاهش وزن چشمگیر و پایداری که بعد از عمل رخ می دهد، موجب کاهش فشار روی مفصل می شود.
انجام عمل باندینگ معده در کنار مزایایی که دارد ممکن است باعث بروز عوارضی شود که به شرح زیر می باشند:
بیشتر بخوانید: پلیسه معده
بعد از انجام عمل باندینگ لازم است نکات زیر را رعایت کنید:
پزشک عمل باندینگ معده را برای افرادی که دارای شاخص توده بدنی بین 30 الی 35 هستند و دارای شرایط زیر می باشند توصیه می کند:
در ادامه نکاتی را عنوان می کنیم که به شما کمک می کند تا با روش غذا خوردن بعد از جراحی سازگاری بیشتری داشته باشید:
به خاطر بسپارید که بعد از عمل جراحی باندینگ تا پایان عمر هر چند وقت یک بار لازم است به متخصص تغذیه مراجعه کنید و به طور مرتب آزمایش خون، چکاپ و معاینات پزشکی انجام دهید. چرا که برخی از مشکلات ممکن است مدت ها بعد از جراحی بروز پیدا کنند.